Druhy činností

Jak zaregistrovat neziskové partnerství

Jak zaregistrovat neziskové partnerství

Video: ŽIVĚ: Tara Svobodová - Vztah jako příležitost k růstu 2024, Červenec

Video: ŽIVĚ: Tara Svobodová - Vztah jako příležitost k růstu 2024, Červenec
Anonim

Neziskové partnerství je nezisková organizace založená na členství. Má právo pomáhat svým účastníkům při provádění činností zaměřených na dosažení sociálních, charitativních, kulturních, vědeckých, vzdělávacích a jiných cílů.

Image

Návod k použití

1

Pro založení neziskového partnerství není nutné se registrovat jako právnická osoba. Jeho organizátory mohou být také občané. Zákon však stanoví, že neziskové partnerství nemůže založit jedna osoba. Počet zakladatelů musí být nejméně dva. Maximální počet účastníků neziskového partnerství není navíc zákonem omezen.

2

Pokud se rozhodnete vytvořit neziskové partnerství, musíte společně s dalšími zakladateli učinit společné rozhodnutí. Chcete-li to provést, uspořádat schůzku, zvážit otázku vytvoření partnerství a schválit jeho chartu. Společně s dalšími účastníky můžete uzavřít memorandum o sdružení.

3

Za účelem registrace neziskového partnerství se obraťte na daňový úřad v místě bydliště s balíčkem dokumentů, který obsahuje: - rozhodnutí zakladatelů o založení neziskového partnerství, - rozhodnutí zakladatelů o registraci právnické osoby, která je vyhotovena ve formě protokolu a obsahuje otázky týkající se založení právnické osoby., schválení charty, volba řídících orgánů, - charta neobchodního partnerství, - zakladatelská smlouva, pokud bylo rozhodnuto o její přípravě.

4

Charta vašeho nekomerčního partnerství by měla obsahovat informace o jeho názvu, právní formě, místě, postupu řízení, předmětu a účelu činnosti. Kromě toho by charta měla zveřejňovat informace o složení a kompetenci řídících orgánů, právech a povinnostech členů neziskového partnerství, podmínkách a postupu pro vstup do partnerství a jeho opuštění, zdrojích tvorby majetku atd.

5

Neziskový partnerský majetek můžete tvořit z pravidelných a jednorázových členských příspěvků, dobrovolných majetkových příspěvků a darů, výnosů z prodeje produktů, staveb, služeb, dividend, příjmů z majetku a dalších zdrojů.

Doporučená